News Flash:

Raiul ciocolatei pe pamant

12 Ianuarie 2013
1878 Vizualizari | 0 Comentarii
Jacques Torres Chocolate
Cea mai buna ciocolaterie din lume se afla in Zurich, urmata de ciocolateriile din Statele Unite, dar si de cele din Franta, Belgia si Olanda. Majoritatea au magazine in mai multe locuri din lume, insa unele nu fac livrari, asa ca va trebui sa faci o calatorie pana acolo, pentru a te delecta.

Cum arata o astfel de calatorie? Porneste din Zurich, ajunge la Chicago, New York, Florida, un mic detur in Franta si Belgia, inapoi in State, in Florida, si se incheie apoteotic in Franta si Olanda, potrivit National Geographic.

Fiecare ciocolatier din lista National Geographic produce ciocolata care se topeste in gura, fie ea ciocolata neagra, bomboane cu lichior, praline, fructe in ciocolata, trufe sau alte "pacate absolut delicioase".

Iata Top-ul celor mai bune ciocolaterii din lume:

Teuscher (Zurich, Elvetia). In ziua de astazi, in bucatariile Teuscher din Zurich se fac peste 100 de varietati de ciocolata, utilizand retete de peste 70 de ani, mostenite din tata in fiu. Pentru producerea lor sunt utilizate cele mai scumpe ingreiente naturale, fara conservanti sau coloranti. Specialitatea casei sunt trufele cu sampanie, dar nu trebuie sa te duci mereu pana acolo pentru a le degusta: ciocolatelele sunt transportate catre magazinele Teuscher din intreaga lume, saptamanal.

Vosges Haut-Chocolat (Chicago, Illinois, SUA). Aici vei gasi influente din intreaga lume si te vei bucura de specialitatile casei: "Mexican vanilla bean" si "Argentinean dulce de leche".

Scharffen Berger Chocolate Maker, (Berkeley, California, SUA). Daca esti pasionat de ciocolata neagra, acesta ar putea fi "Raiul" pentru tine, intrucat ciocolateria este recunoscuta pentru specializarea sa in acest sortiment.

Jacques Torres Chocolate (New York, SUA). Se spune despre Jacques Torres Chocolate ca aduce spiritul european in Statele Unite. Asadar, cand esti departe si vrei sa regasesti putin din "acasa", poti trece pe la Jacques Torres Chocolate, sunt patru astfel de ciocolaterii in New York.

Norman Love Confections (Ft. Myers, Florida, SUA). Aici fiecare bucatica de ciocolata este o opera de arta, creata cu ingrediente aduse din Belgia, Franta si Elvetia. Pana la urma, aspectul este un element tot atat de important ca si gustul, considera maestrul ciocolatier care a creat Norman Love Confections.

Valrhona (Franta). Aici ciocolata este facuta inca din 1922, cu boabe de cacao cumparate direct de pe plantatiile de cea mai buna calitate din America de Sud, Caraibe si cele din regiunea Pacificului.

Godiva Chocolatier (Bruxelles, Belgia). Ciocolateria Godiva a primit, gratie excelentei sale, titlul de furnizor al Curtii Belgiei.

Richard Donnelly Fine Chocolates (Santa Cruz, California, SUA). Aici ciocolata este cel putin neobisnuita. Richard Donelly combina ciocolata belgiana si franceza cu ingrediente neobisnuite, precum lavanda, dar si cu miere, vanilie si caramel.

Richart (Paris, Franta). Daca vrei sa faci un cadou impresionant, poti alege un dulapior din lemn cu sapte etajere pline cu ciocolata, pastrata la umiditatea si temperatura potrivita. Suportul, impreuna cu ciocolata, te costa 850 de dolari.

Puccini Bomboni (Amsterdam, Olanda). Daca vrei sa gusti ciocolata Puccini Bomboni va trebui sa vizitezi Amsterdam, pentru ca proprietarii cafenelei fac fiecare ciocolata manual si nu onoreaza comenzi cu livrare.

sursa: business24
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Puccini_Bomboni
ciocolatier ciocolata neagra praline teuscher vosges haut-chocolat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1698 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022122 (s)