News Flash:

Rafinament culinar cu o prajitura simpla - Prajitura cu mure

16 August 2017
753 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g mure proaspete
3 oua mari
250 g zahar
300 g faina alba
150 ml ulei
150 ml lapte
1 lamaie
1 plic praf de copt
1 varf lingurita sare
2 pliculete zahar vanilat
1 lingurita esenta de migdale
50 g zahar pudra vanilat pentru ornare
1 lingurita unt pentru uns tava
1 lingura pesmet sau faina pentru tapetat tava

Citeste si Asa bunatati in viata ta nu ai mancat! Gogosi la cuptor - Mai gustoase si mai sanatoase decat cele la tigaie

Mod de preparare:

Spala bine murele si lasa-le intr-o sita sa se scurga;
Apeteaza o tava de cuptor cu unt si pudreaz-o cu faina sau pesmet;
Amesteca bine praful de copt cu faina si trece-o printr-o sita;
Incalzeste cuptorul la 250 grade;
Mixeaza la inceput ouale cu un praf de sare apoi adauga zaharul tos si zaharul vanilat si mixeaza bine pana cand zaharul este aproape topit;
Adauga pe rand uleiul, laptele si coaja rasa de la o lamaie;
Incorporeaza treptat faina pana ce compozitia finala are aspectul unei smantani groase care curge;
Adauga esenta de migdale, zeama de la o lamaie si mai amesteca putin, pentru reusita prajiturii in compozitia trebuie sa apara bule mici de aer;
Toarna compozitia in tava de cuptor unsa cu unt si tapetata cu pesmet si asaza frumos fructele introducandu-le cu degetul putin in aluat;
Da tava la cuptor la 250 grade primele 10 minute, apoi scade temperatura la 180 grade, pana cand prajitura este gata si trece testul scobitorii;
Lasa prajitura sa se raceasca apoi o poti pudra cu zahar pudra vanilat si s-o portionezi.

Reteta de prajitura cu mure ne este recomandata de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar zahar vanilat pesmet testul scobitorii
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1605 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012535 (s)