News Flash:

Quiche cu bacon si dovlecei

23 Mai 2013
1024 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:

150 g faina
½ lingurita sare
75 g grasime ( 45g unt rece+30g margarina rece)
60ml apa rece

Pentru umplutura:

1 lingura ulei de masline
300 g dovlecei (feliati pe lungime foarte subtire)
300 g zucchini (feliati pe lungime foarte subtire)
60 g salote tocate
1 lingura cimbru proaspat, tocat
230 ml lapte gras
sare
¼ lingurita piper
4 felii bacon prajit si taiat marunt
3 albusuri
3 oua
100 g mozzarella rasa

Mod de preparare:

Amesteca faina cu sarea intr-un bol. Adauga untul si margarina si amesteca. Fie folosesti un robot de bucatarie, fie framanti cu mana pana cand aluatul are aspectul unui pesmet grunjos. Adauga apa trepatat si amesteca pana cand aluatul incepe sa se inchege. Nu forma o bila din el. Pune-l intr-o folie de plastic si aplatizeaza-l formand un disc. Pune-l la frigider pentru o ora.

Incinge cuptorul la 200C. Ruleaza alautaul rece (intre doua folii de plastic) intr-un disc cu diametrul de 28cm. Aseaza-l intr-o tava de tarta cu pereti detasabili (cu diametrul de 24cm si inaltimea de 2cm) unsa in prealabil cu putin ulei. Taie-i marginile care atarna peste peretii tavii. Inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita si coace-l pentru 15 minute. Lasa-l sa se raceasca.

Redu temperatura la cuptor la 170C. Cat timp aluatul sta la cuptor, pregateste umplutura.

Incinge uleiul intr-o tigaie si soteaza dovleceii, zucchini, salotele si cimbrul timp de 5 minute pana cand legumele se inmoaie. Lasa amestecul sa se raceasca putin.
Prajeste baconul si taie-l bucati. Intr-un bol, amesteca bine laptele cu sare, piper, baconul, 3 albusuri si ouale intregi.

Pune peste aluatul racit amestecul cu dovlecei intr-un strat uniform. Presara mozzarella rasa si toarna amestecul cu oua si lapte. Baga totul la cuptor timp de 40 de minute, pana cand se intareste.
Lasa quiche-ul sa se raceasca 15 minute inainte sa il tai.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat faina cimbru proaspat mozzarella rasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1628 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020239 (s)