News Flash:

Quiche cu bacon, ciuperci si branza

6 Ianuarie 2012
5854 Vizualizari | 0 Comentarii
Quiche cu bacon ciuperci si branza
Ingrediente:

Pentru aluat pate brisee:

 1 cana faina (aprox. 250 g)
 100 g unt
 1 galbenus
 1 varf de sare
 
Pentru compozitie:

 3-4 oua
 200 ml smantana
 4-5 felii bacon
 10-15 ciuperci feliate
 ceapa verde taiata bucatele
 150 g branza (telemea, cascaval, mozzarella etc.)
 1 varf bicarbonat de sodiu
 1 lingurita nucsoara

Mod de preparare:

Daca preferi sa nu cumperi un aluat gata facut, poti face tu un aluatul de quiche, cunoscut si ca pate brisee. Amesteca cu degetele untul moale cu varful de sare si faina pana capata o textura nisipoasa. Adauga galbenusul si omogenizeaza pana cand se aduna intr-o bila. Cand e gata, pune-l la frigider 30 minute.

Intre timp, taie ciupercile si ceapa. Prajeste baconul intr-o tiganie teflonata fara a adauga ulei (iti va lasa grasimea). Scoate baconul din tigaie, avand grija sa lasi grasimea lui in tigaie. In acea grasime, caleste ciupercile pana devin aramii, adauga ceapa verde si mai caleste 30 secunde – 1 minut. Pune deoparte. Bate ouale, incorporeaza smantana si adauga praful de copt si nucsoara. Faramiteaza sau rade branza. Daca ai tava intinsa, mai adauga smantana sau lapte in oua pentru a acoperi toate ingredientele.

Scoate aluatul din frigider, intinde-l pe fundul unei tavi unsa in prealabil cu ulei sau unt. Inteapa aluatul din tava cu furculita. Toarna peste aluat ciupercile, ceapa, baconul si acopera totul cu ouale cu smantana. Pe deasupra, presara branza sau cascavalul si pune totul intr-un cuptor preincalzit timp de 20-30 minute.

Se serveste cu salata verde, stropita cu ulei de masline si otet balsamic.

sursa reteta si fotografii: Quiche cu bacon, ciuperci si branza
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Quiche_cu_bacon,_ciuperci_si_branza1
faina unt galbenus sare oua smantana bacon ciuperci ceapa verde branza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1587 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021304 (s)