News Flash:

Pune acest ingredient in ciorba de miel si iti va iesi asa de buna, ca toata familia te va lauda

11 Aprilie 2017
8899 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

capul, oase de miel
250 de grame de zarzavat: patrunjel, morcov si telina
o legatura de tarhon
o legatura de leustean
o ceapa
500 ml bors
o lingura de orez
100 ml smantana
1 galbenus
doua linguri de ulei
sare

Modul de preparare:

La ciorba de miel se folosesc capul de miel, oasele pulpelor, pieptul si gatul. Acestea se pun intr-o oala de cinci litri peste care se toarna doi litri de apa rece si se lasa 20 de minute pentru ca gustul de miel sa se difuzeze in apa, iar ciorba de miel sa iasa gustoasa. Intre timp, se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, apoi se adauga si zarzavatul tocat (patrunjel, morcov, telina) cubulete mici si, dupa doua minute, oasele si carnea de miel, impreuna cu apa in care au stat, si 1 lingurita de sare. Toate se vor amesteca in oala de 5 litri.

Citeste si despre Cea mai delicioasa placinta cu carne de miel

Ciorba de miel se fierbe 60 de minute, la foc mic. Oala va fi acoperita cu un capac. Dupa trecerea celor 60 de minute se va adauga si orezul, care se va lasa sa fiarba timp de 15 minute, dupa care se va adauga borsul.
Intregul amestec se va lasa sa dea in clocot. Apoi se va adauga sare dupa gust. Se va mai lasa 5 minute pe foc, dupa care se va adauga smantana amestecata cu galbenusul de ou, tarhonul si leusteanul. Se acopera si se tine calda pana in momentul servirii.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

leustean orez smantana foc mic capac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1530 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013783 (s)