News Flash:

Pulpe umplute

18 Aprilie 2011
2704 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Pulpe umplute
Ingrediente: 5-6 pulpe dezosate de pui (fara piele) 20-24 felii de bacon (subtiri si lungi) sare mare, piper 1-2 linguri ulei sau 1 lingura untura de rata (pentru prajit) Umplutura: 4 ficatei de pui 150 gr ciuperci 1 ceapa medie 1 lingura cu varf fistic (prajit si sarat) 3 linguri sherry  Tio Pepe Fino (sau vin alb sec) 1 catel usturoi 2 linguri ulei lapte (optional) Preparare: 1. Ficateii se acopera cu lapte si se lasa macar 30 minute sa se fragezeasca si sa-si elimine mirosul. 2. Preparam umplutura: se taie ceapa feliute subtiri. Se incinge uleiul si se caleste ceapa scurt, cca 30 secunde. Se adauga ficatul scurs de lapte si ciupercile taiate felii mai groase. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se caleste totul la foc mediu, cca 3 minute, amestecand din cand in cand, pana cand ficateii si-au schimbat culoarea pe ambele parti. Nu vor fi facuti in centru, dar e ok asa. Se stinge cu sherry  sau vin si se mai lasa 1 minut pe foc, pana sherry-ul e evaporat. 3. Se lasa umplutura sa se racoreasca. Apoi, fie tocati umplutura cu cutitul, fie o macinati scurt in robotel. Nu trebuie sa faceti pasta umplutura, doar sa fie maruntita. 4. Scoateti fisticul din coaja (daca e cazul) si frecati-l intre degete pentru a elimina pielita. Pisati intr-un mojar tot fisticul. Adaugati-l la umplutura impreuna cu usturoiul strivit. Omogenizati. Dregeti umplutura de sare si piper. 5. Asamblam rulourile: pentru fiecare rulou puneti pe masa de lucru o bucata mai marisoara de folie de aluminiu. Ungeti folia in centru cu un strop de ulei. Presarati sare si piper in acea zona. Asezati in centrul foliei cate 4 felii de bacon, suprapunandu-le usor. 6. Asezati deasupra cate o pulpa dezosata. Asezati peste pulpa 1 lingura de umplutura careia ii dati forma de rulou. Rulati pulpa peste umplutura. Asezati pulpa la un capat al baconului si rulati, ajutandu-va de folia de dedesubt. Rulati folia strans in jurul ruloului si invartiti-o la capete cand e gata. * vezi poze pentru a fi mai clar cum formam rulourile 7. Puneti la fiert multa apa intr-o oala mai larga. Cand fierbe, puneti rulourile infoliate in apa, dati focul la mediu si lasati la fiert cca 30 minute. 8. Scoateti rulourile pe un platou si dupa ce se racesc, dati-le la frigider, macar cateva ore. Ideal ar fi peste noapte, ca sa aiba timp baconul sa se fixeze in jurul pulpei. 9. Cand doriti sa le serviti, scoateti rulourile din folie. Prajiti-le intr-o tigaie cu un pic de ulei sau untura de rata. Prajiti-le pe toate partile ca sa se rumeneasca frumos baconul. 10. Lasati rulourile sa se odihneasca 5 minute, apoi le puteti taia felii si servi. Se pot servi si reci, pe post de aperitiv. Feliati-le doar cu putin timp inainte de servire ca sa nu se usuce.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

coriandru
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1740 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020795 (s)