News Flash:

Pulpe de pui la cuptor cu sos de usturoi

23 Martie 2018
2278 Vizualizari | 0 Comentarii

Rapid si usor de preparat, pulpele de pui cu cartofi si sos de usturoi la cuptor sunt un deliciu.

Ingrediente:

  • 6 pulpe de pui
  • 1 lingura mix de condimente
  • 3 linguri unt
  • 500 g spanac
  • 450 g cartofi, feliati
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 50 g unt
  • 4 catei de usturoi, pisati
  • 2 linguri faina
  • 250 ml supa de pui
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ½ lingurita busuioc
  • 100 ml lapte
  • 50 g parmezan, ras
  • sare
  • piper

Citeste si Carnea iese foarte frageda si suculenta - Friptura de pui la cuptor, cu sos de lamaie si usturoi

Mod de preparare – Pulpe de pui cu cartofi si usturoi la cuptor:

Preincalzesti cuptorul la 200 grade Celsius. Condimentezi pulpele de pui cu mixul de condimente, sare si piper, dupa gust. Topesti 2 linguri de unt intr-o tigaie si rumenesti usor carnea 2-3 minute pe fiecare parte. Scoti pe o farfurie. Sotezi spanacul in restul de unt pana se inmoaie, aproximativ 2 minute. Il asezi langa pui.

Citeste si Pranz delicios si satios - Pulpe de pui la cuptor cu orez

Pentru sos, topesti untul in tigaie. Calesti usturoiul 1-2 minute. Combini cu faina inca 1 minut. Torni treptat supa, adaugi cimbrul si busuiocul. Tii pe foc 1-2 minute, apoi incorporezi laptele si parmezanul. Amesteci 1-2 minute pana ce sosul incepe sa se ingroase. Potrivesti gustul cu sare si piper.

Asezi pulpele de pui intr-o tava sau vas termorezistent. Adaugi cartofii, spanacul si sosul. Dai la cuptor 25-30 de minute. Servesti cu patrunjel.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1486 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014167 (s)