News Flash:

Pulpe de miel cu sos de miere, rozmarin si lamaie

16 Aprilie 2014
1764 Vizualizari | 0 Comentarii
Pulpe de miel cu sos de miere, rozmarin si lamaie gatit la cuptor si servit cu o garnitura bine gandita, va fii ideal pe masa festiva. Acest picior de miel este lasat la marinat o noapte intreaga intr-un sos de rozmarin proaspat, usturoi, mustar, miere si coaja de lamaie. Din cantitatea de carne, puteti ajunge la maxim 7 portii de carne, pe care o puteti servi cu piure sau cartofi copti.
Carnea de miel poate fii inlocuita cu ied sau porc, cu ambele tipuri de carne, va arata la fel de suculet si la fel de delicios. Marinata este special conceputa pentru a oferii un gust special. Carnea de miel se spala bine in apa cu otet, de mai multe ori, pentru a nu avea miros.

Ingrediente:

4 linguri de miere
1 bucata de pulpa de miel (2,250 kg)
2 linguri de mustar Dijon
2 linguri de rozmarin proaspat
1 lingurita coaja de lamaie
1 lingurita piper
3 catei de usturoi, tocati
1 lingurita sare grunjoasa

Mod de preparare:

Intr-un recipient se rade coaja de lamaie dupa care se lasa deoparte. Se decojeste usturoiul si se toaca marunt. Intr-un castron mic, se amesteca miere, mustar, rozmarin, piper, coaja de lamaie si usturoi.
Se amesteca bine pana cand acestea au fost integrate. Turnati acest sos peste carnea de miel, lasand la marinat in frigider peste noapte.
Incalziti cuptorul la 230 C (puternic). Puneti carnea de miel intr-o tigaie, si se condimenteaza cu sare dupa gust. Se coace timp de 20 minute. Apoi, reduceti temperatura la 200 ° C si se gateste pentru inca 55-60 minute.
Temperatura interna a carnii de miel ar trebui sa fie la minim 63 grade C. Lasati carnea in sos epntru a se fragezii timp de 15 minute inainte de taiere. Carnea de miel marinata se serveste taiata in felii groase, alaturi de putin sos.

Pulpe de miel cu sos recomandate de bewoman.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete paste retete friptura friptura miel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2617 viz    0 com
1909 viz    0 com
1596 viz    0 com
2238 viz    0 com
1783 viz    0 com
4817 viz    0 com
2884 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1599 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013469 (s)