News Flash:

Pulpe de curcan la cuptor

5 Iulie 2017
610 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 pulpe de curcan intregi sau o singura pulpa mai mare
½ lingurita sare
1 lingurita cimbru macinat
½ lingurita piper macinat
500 ml vin alb demisec Riesling
150 ml apa
2 linguri ulei de masline
3 catei de usturoi
5 fire usturoi verde

Mod de preparare:


Spalam bine pulpele de curcan si le parlim, apoi le crestam din loc in loc folosind un satar ca sa taiem si osul, ca atunci cand friptura este gata sa mearga portionata fara probleme. Pulpa de curcan o crestam pe partea fara piele, partea cu piele o lasam necrestata. Facem mici incizii cu varful cutitului in bucata de carne si le umplem cu catei de usturoi taiati pe jumatate, stropim cu ulei de masline peste tot, presaram sare, cimbru si piper si masam bine pulpa de curcan dupa care o asezam intr-o tava de cuptor unsa cu ulei cu pielea in jos.

Adaugam in tava 150ml vin, 150ml apa, usturoiul verde impletit sub forma de coronite, acoperim tava cu folie de aluminium si o dam la cuptor pentru 60 de minute la 180 grade.
Dupa acest timp scoatem tava din cuptor, intoarcem carnea si adaugam restul de vin, acoperim tava cu folie si o dam la cuptor pentru 30 minute, dupa care o descoperim si o mai lasam inca 30 minute sa se rumeneasca.
Pana la rumenire, in ultimele 30 minute, pulpa se unge periodic cu sosul din tava.

Reteta de pulpe de curcan la cuptor ne este recomandata de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

usturoi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1560 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020256 (s)