News Flash:

Pulpa de porc cu legume sotate

14 Martie 2013
2678 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g pulpa de porc
felii de slanina afumata
1 lingurita mustar
rozmarin pulbere
5 catei usturoi
ulei de masline
100 ml vin spumant
50 g unt

Garnitura:
legume mexicane congelate
mazare congelata
rosii cherry
fasole verde congelata
sare de mare
piper

Mod de preparare:

Carnea de porc am spalat-o, apoi am sters-o cu un servet. Am uns-o cu ulei de masline si cu mustar (eu am avut mustar cu boabe). Am lasat carnea cateva minute la rece, apoi am prajit-o in ulei, pe toate partile pentru a prinde o crusta.
Pentru ca pulpa de porc sa isi patreze o forma egala, am legat cu o sfoara carnea, punand si bucati de slanina afumata. Carnea am pus-o in folie alimentara, alaturi de cateii de usturoi curatati, intr-un vas de yena. Am strans folia, acoperind foarte bine carnea, si am dat-o la cuptor pentru o ora.
Dupa aceasta perioada, am scos folia, am pus untul taiat bucati si vinul spumant. Am dat tava din nou la cuptor pentru cca 30-40 minute, intorcand din cand in cand bucata de carne.
Cand a fost gata, am scos-o pe un platou si am tinut-o la cald, iar dupa cateva minute am feliat-o.
Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline, in care am calit pentru cateva secunde, cativa catei de usturoi. Am adaugat legumele congelate (cam o mana din fiecare) si rosiile cherry taiate in jumatate. Am completat cu sosul lasat de friptura (strecurat inainte) si un strop de apa. Am lasat cateva minute, pana ce legumele s-au gatit.
Am servit feliile de friptura, alaturi de legume sotate.

Reteta cu carne de porc recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

slanina afumata mustar rozmarin pulbere catei usturoi vin spumant unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1563 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019030 (s)