News Flash:

Pui Teriyaki cu orez

6 Aprilie 2016
806 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 gr broccoli, taiat in buchetele mici
500 gr piept de pui, dezosat, taiat in bucati potrivite
1 cana orez brun
2 linguri sos de soia
2 linguri zahar brun
4 lingurite otet de orez
2 lingurite zeama de lamaie
1/4 lingurita sare kosher
1/4 linguita piper
1/2 lingurita amidon de porumb
2 lingurite ulei de masline extravirgin

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Fierbe orezul potrivit instructiunilor de pe ambalaj si prepara bucatile de broccoli la abur. Intr-o tigaie pentru sosuri adauga amidonul de porumb si sosul de soia. Amesteca foarte bina, apoi adauga zaharul, otetul de orez si zeama de lamaie. Adu totul la punctul de fierbere si lasa sosul sa clocoteasca timp de un minut. Amesteca in continuu pentru a nu se prinde sau a se forma cocoloase.

Asezoneaza puiul cu sare si pier. Intr-o tigaie ce poate fi bagata in cuptor adauga uleiul si prajeste puiul timp de patru minute pe fiecare parte. Adauga o lingura din sosul de soia in tigaie si amesteca bine, astfel incat puiul sa fie acoperit de sos. Adauga-l apoi la cuptor timp de 8 minute, sau pana cand este bine patruns.
Pe un platou incapator adauga orezul, broccoli si puiul taiat felii. Peste pui toarna o lingura de sos de soia. Serveste restul de sos, alaturi, astfel incat cine doreste mai mult sos sa se poata servi.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pui teriyaki friptura pui reteta carne retete internationale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

506 viz    0 com
909 viz    0 com
1066 viz    0 com
2017 viz    0 com
1029 viz    0 com
959 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1452 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019982 (s)