News Flash:

Pui muraturi? Uite ce sa NU mai faci ca sa-ti iasa bune!

7 Octombrie 2014
28929 Vizualizari | 1 Comentarii
Muraturile sunt deliciile sezonului rece care pun adesea bete in roate chiar si celor mai priceputi bucatari. Este suficient sa pui o cantitate gresita de sare, sa exagerezi cu otetul ori sa uiti de zahar, pentru ca toate borcanele tale cu muraturi sa fie compromise si bune de aruncat la gunoi. Iata cateva dintre cele mai frecvente greseli pe care trebuie sa le eviti pentru a te asigura ca muraturile tale nu se vor strica in aceasta iarna!
 
1. Folosesti doar otet
Unele persoane pun muraturi doar cu otet, fara a-l "indoi" cu apa, ceea ce este o greseala fatala. Muraturile devin imposibil de mancat, din cauza gustului acru mult prea intens. Indiferent ca este facuta cu sare sau otet, saramura trebuie sa contina si apa.

2. Folosesti prea mult zahar
Zaharul este ingredientul care ajuta la echilibrarea gustului acru-sarat al muraturilor si care le ofera totodata o savoare aparte. Cu toate acestea, exista persoane care exagereaza cu cantitatea de zahar si fac muraturile mai mult dulci decat sarate sau acre, ceea ce este o greseala.

3. Nu pui condimente
100% natural nu este acelasi lucru cu un gust fad. Condimentele sunt ingrediente la fel de naturale precum otetul sau sarea si sunt cele care ofera o savoare cu adevarat deosebita muraturilor, asa ca nu le ocoli in retetele tale. Cele mai comune mirodenii care se adauga in muraturi sunt semintele de mustar, frunzele de dafin, hreanul, piperul, usturoiul, mararul etc.

4. Amesteci mai multe legume in acelasi borcan
Poate parea practic sa pregatesti un borcan care sa contina un amestec de gogosari, castraveti, morcovi, pepeni, conopida si gogonele. Mixul de culori arata grozav in borcan, dar gustul s-ar putea sa nu fie pe masura, asa cum te-ai putea astepta. Potrivit bucatarilor, fiecare leguma are propriul mod si timp de conservare prin murare. Amestecarea lor in acelasi borcan poate afecta iremediabil gustul si culoarea tuturor legumelor conservate.

5. Nu prefierbi unele legume
Nu toate legumele se mureaza in stare naturala, precum gogosarii, castravetii sau gogonelele. Cele care au o textura tare sau fibroasa - telina, morcovii etc. - trebuie semifierte in prealabil, pentru a obtine o consistenta adecvata a acestora, dupa murare.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete muraturi muraturi toamna conserve retete culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1512 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012609 (s)