Persoanele care adauga lapte in cafea nu fac o greseala, asa cum se spunea pana acum.
Nutritionistii romani chiar incurajeaza aceasta varianta, spunand ca este de preferat sa adaugam in cafea lapte decat zahar.
”Lactoza, un zahar cu
efect probiotic. Zaharul clasic este un
dizaharid format dintr-o molecula de glucoza si una de fructoza (idem mierea). Zaharul din lapte e tot un dizaharid format din glucoza si galactoza. Asemanatoare si totusi atat de diferite. Fara prezenta fructozei glucidele devin sanatoase si nepericuloase pentru silueta!
Citeste si Dimineti de rasfat cu un cappuccino pregatit chiar acasa la tine!Lactoza are o putere de indulcire de sase ori mai mica fata de zahar, are indice glicemic mic, nu produce secretie de insulina si nu ingrasa. Ba mai mult, cu lactoza se hranesc toate coloniile de bacterii din tubul digestiv, ea are efect probiotic favorabil asupra florei intestinale, imbunatateste digestia si creste imunitatea. Un aport de lactoza mai mic de 3g/zi poate pune in pericol sanatatea intregului organism.
In lapte exista si
oligozaharide, glucide mai mari decat lactoza, care nu pot fi digerate si ajung in colon. Aici fermenteaza si produc un mediu acid cu rol anti-infectios, deci balonarea nu e intotdeauna ceva de rau. Tot ele functioneaza ca o „sugativa” protejand mucoasa intestinala de bacterii si toxine (...), a scris medicul
Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.
sursa:
antena 3
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)