News Flash:

Pui in sos de dovlecei si morcovi

16 Iulie 2018
1052 Vizualizari | 0 Comentarii

Dovleceii impreuna cu celelalte legume si zeama de la carnea de pui se combina intr-un sos dulce acrisor care este un deliciu daca il serviti cu o mamaliguta alaturi.
Ingrediente: 2 dovlecei mari, 3-4 morcovi, 2 cepe, 200ml bullion, 8 pulpe inferioare de pui, sare, piper, cimbru,
ulei.

Mod de preparare: Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mare, la fel procedam si cu morcovii. Punem dovleceii intr-un vas mai mare si presaram deasupra sare. Ceapa o tocam nu foarte marunt. Pulpele de pui le curatam de piele si le condimentam cu sare si piper. Incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare si prajim bine pe toate partle pulpele de pui. Le scoatem intr-un vas termorezistent in care am pus putin ulei. In uleiul ramas de la carnea prajita adaugam ceapa tocat si o prajim putin pana se inmoaie. Adaugam dovleceii storsi bine de apa si morcovii. Amestecam bine si lasam pana scade zeama.

Adaugam bulionul, putin cimbru si punem legumele peste pulpele de pui. Acoperim vasul cu o folie si il bagam la cutor la temperatura de 180 grade C timp de 30 de minute. Luam folia de aluminiu jos si mai lasam 15 minute timp in care legumele se rumenesc putin si se formeaza un sos delicious.
Servim pulpele de pui cu legumele alaturi de o mamaliguta sau orez. Puteti sa le serviti si cu paste sau cartofi piure.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1561 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019790 (s)