News Flash:

Pui gatit in stil grecesc

21 Noiembrie 2014
3995 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

cca 1.8 kg de ciocanele de pui
cca 250 ml de iaurt natur
2 linguri ulei de masline
4 catei de usturoi
1/2 lingura de oregano uscat
1 lamaie medie
1/2 lingurita sare
piper proaspat rasnit

Mod de preparare:

Marinata:
Amesteca iaurtul cu uleiul de masline, oregano, usturoiul maruntit, piperul si sarea. Da lamaia pe o razatoare fina, apoi amestec-o cu jumatate din sucul stors, apoi toarna totul peste marinata.

Pune bucatile de carne in cateva pungi, adauga marinata, sigileaza-le, apoi agita-le usor ca sa se omogenizeze. Baga-le asa in frigider, pentru o jumatate de ora. Dupa ce a expirat timpul, fie pregatesti carnea pe gratar, fie o bagi in cuptor, la 176 de grade Celsius. Daca alegi a doua varianta, preincalzeste cuptorul. Friptura e gata, in acest caz, cam dupa 45-60 de minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete friptura retete grecesti marinata carne retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1721 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013341 (s)