News Flash:

Pui cu jambon

3 Decembrie 2012
1350 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 - 6 ciocanele
6 ardei grasi
3 cepe mari
200 ml (1 cana) vin alb
4 catei usturoi
100g jamón serrano
400 ml rosii pasate (1 conserva)
1 ramurica rozmarin
2-3 linguri ulei de masline
1/2 lingurita pimentón (sau paprika dulce)
2 frunze dafin
piper
sare

Mod de preparare:

Taie ceapa pestisori; curata ardeii grasi si taie-i felii subtiri. Condimenteaza ciocanelele cu sare si piper si soteaza-le in putin ulei de masline pe ambele parti pana se rumenesc usor. Cand sunt gata, pune-le deoparte. Porneste cuptorul si lasa-l sa se incalzeasca la 180C. Soteaza in aceeasi tigaie (completand cu ulei daca mai e nevoie) ceapa si ardeiul gras cam 20 minute, amestecand din cand in cand. Adauga usturoiul tocat, mai lasa totul pe foc inca 5 minute apoi vinul si lasa-l 5 minute sa se evapore cam jumatate. Ia tigaia de pe foc si amesteca rosiile pasate, sare, piper si pimentón.
Pune intr-o tava adanca bucatile de pui sotate, presara firele de rozmarin, foile de dafin, fasii de jamón apoi toarna sosul cu legume peste. Pune puiul in cuptor pentru 30-40 minute, intorcand ciocanelele dupa 20 minute. Puiul e gata cand sosul a scazut si ciocanelele s-au rumenit putin. Serveste puiul cu garnitura preferata.

sursa: Pui cu ardei gras si jambon
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciocanele ardei grasi cepe vin alb usturoi rosii pasate piment n piper
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2530 viz    0 com
1408 viz    0 com
2900 viz    0 com
3755 viz    0 com
1515 viz    0 com
1651 viz    0 com
2982 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1372 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013772 (s)