News Flash:

Pui cu ghimbir si dovleac

17 Octombrie 2012
1470 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 buc. piept de pui, dezosat si fara piele
3 linguri ulei
2 cepe (1 taiata in patru, 1 taiata felii)
4 catei usturoi
100 gr rosii
100 gr ghimbir (cam 2 cm, taiat marunt)
2 linguri zahar brun
1 lingura turmeric
1 lingurita chimion
1 lingurita scortisoara
1 lingurita coriandru
cca 1 kg de dovleac taiat marunt, in felii mici
2 linguri otet de vin rosu
100 gr stafide
500 ml supa de pui sau apa
sare
piper dupa gust
1 lingura menta uscata

Pentru servit:
cus-cus
 
Mod de preparare:


1. Asezoneaza carnea de pui. Se incinge uleiul, si se rumeneste carnea pe ambele parti. Se scoate pe o farfurie. Se mixeaza in robot de bucatarie, 1 ceapa (taiata in patru), rosiile, ghimbirul si usturoiul pana devine ca o pasta. Ceapa taiata felii, se caleste in ulei dupa ce sa scos carnea, apoi se adauga condimentele si se mai calesc un  minut pana isi lasa aromele, dupa care se adauga pasta din mixer. Se mai lasa cateva minute pe foc. Se adauga puiul in cratita impreuna cu dovleacul taiat, supa zaharul si otetul (sau mustul). Mustul ia dat un gust dulceag, placut. Se lasa totul sa fiarba, pana cand dovleacul sa inmuiat. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. La final, dupa ce am stins focul, am adaugat stafidele si menta.
Se serveste cu cuscus.

Pui cu dovleac si ghimbir recomandat de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete culinare specialitati marocane ulei cepe usturoi rosii ghimbir
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1521 viz    0 com
2560 viz    0 com
6773 viz    0 com
2264 viz    0 com
1355 viz    0 com
1635 viz    0 com
3174 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013751 (s)