News Flash:

Pui cu agurida - reteta

20 Iulie 2017
579 Vizualizari | 0 Comentarii
Nu stiu domniile voastre ce va amintiti din copilariei, dar mie imi sunt dragi... gusturile bucatelor bunicii. Ciorbele acrite cu corcoduse verzi – prin mai, cu struguri verzi – prin mijlocul verii... si tot pe-atunci, cu prune verzi, din cele care apucau sa se coaca abia toamna tarziu, cand li se mai spunea si „brumarii”. Ce vreau sa spun e ca-mi aduc aminte de ciorbele ei cu agurida! Si zau ca nu mi s-au strepezit dintii!
Dar uite ca deunazi am aflat in cartea unei strabunici... a gastronomiei romanesti, o alta reteta in care sunt la mare cinste fructele astea verzi, necoapte, de li se mai zice prin alte parti si gorgoaze. Ecaterina Steriady colonelu nota in „Buna Menajera”, la anul 1871, cum se pregatesc Puii cu agurida? Ia luati aminte aici:

Pui cu agurida - reteta
Prajeste puii in unt, scoate-i si rumeneste-i cu o lingura de faina, pune vreo doua linguri de zahar, impreuna cu puii, si mai amesteca putin. Pe urma piseaza 300 g de agurida, toarna 600 g de apa in ea, da-o prin sita peste pui, potriveste de sare si lasa sa scada, la foc mic.
Ei, na, daca veti fi crezut ca-i vorba despre altceva... tot o ciorba acra e! Si nu-i deloc departe de cea a bunicii mele!

preluat de pe antena satelor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prune verzi reteta ecaterina steriady buna menajera ciorba acra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1760 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018236 (s)