News Flash:

Pui copt in lut

8 Iunie 2016
2434 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru bait:
2-3 pahare de vin alb (puteti pune si must taiat, daca mai aveti prin camara)
1 lingurita piper boabe
1 lingura sare
1 lingura boia de ardei dulce sau iute (dupa gust)
2-3 foi de dafin

Pentru friptura:
1 pui intreg
ulei
cateva boabe de strugure / felii de mar
sare
piper
cateva foi de varza proaspata
frunze de vita-de-vie


Mod de preparare:

1. Amesteca ingredientele pentru bait intr-un bol mai mare, apoi pune puiul si acopera cu capacul. Lasa carnea sa stea in bait 2-3 ore.
2. Intre timp sapa o groapa putin mai adanca in gradina.
3. Pune surcele si lemne mai subtiri ca sa arda in groapa. Temperatura trebuie sa fie mare.
4. Scoate puiul din bait, umple-l cu boabe de strugure ori felii de mar, dupa care unge-l cu putin ulei si potriveste-l de sare si piper.
5. Impacheteaza puiul in frunze de vita-de-vie, apoi in foi de varza.
6. Ia acum o parte din lutul sapat, framanta-l bine si "tapeteaza" cu el puiul invelit. Acopera-l uniform. Bineinteles, daca trebuie, pune putina apa in lut, ca sa nu se desprinda.
7. Pune puiul in groapa incinsa foarte bine, acopera-l cu jaratic si apoi cu cenusa.
8. Peste cenusa pregateste alt foc. Mentine-l cat de cat potrivit, vreo 2 ore jumatate, aproape 3.
La final, dupa ce expira timpul, daca pamantul cade aproape tot dintr-o singura lovitura, inseamna ca puiul e bine facut.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pui lut pui copt friptura pui friptura taraneasca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2205 viz    0 com
2319 viz    0 com
2989 viz    0 com
3601 viz    0 com
11484 viz    0 com
2132 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1496 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020778 (s)