News Flash:

Pui copt cu portocale si ierburi de provence

29 Decembrie 2011
2163 Vizualizari | 0 Comentarii
Pui copt cu portocale si ierburi de provence3
Ingrediente:

1 pui intreg spalat, curatat de grasime si sectionat
2-3 linguri unt
coaja de la 3 portocale
sucul de la 5 portocale
3 catei usturoi taiati marunt
2 linguri herbs de provence
1/4 cana ulei de masline
1 lingurita paprika
1 portocala pentru garnisit
piper
sare

Mod de preparare:


Intr-un castron, combina sucul si coaja de portocale, paprika, ierburile, usturoiul si uleiul de masline. Pune puiul si amestecul de mirodenii intr-o punga cu fermoar (zip-lock). Sigileaza punga, inlaturand aerul si agit-o putin ca sucul sa acopere bucatile de pui uniform. Lasa puiul la marinat 2-3 ore sau peste noapte. Cand esti gata de copt, incalzeste cuptorul la 200C. Transfera puiul impreuna cu ingredientele marinatei intr-o tava cu pereti inalti, condimenteaza cu sare si piper, apoi adauga cubulete de unt peste pui. Coace puiul pentru 30-40 minute, intorcand bucatile pe cealalta parte la jumatatea timpului de coacere. Puiul este gata cand s-a rumenit usor.

Serveste puiul simplu, cu o bucata de paine prajita pentru sos, cu legume sotate, cuscus sau niste cartofi copti. Ies cam 2-3 portii sau si 4, daca le servesti alaturi de garnitura.

(Iata mixul de herbs de provence al lui Bogdan: cate o lingurita de rozmarin, salvie, cimbru, lavanda, oregano, busuioc, patrunjel, tarhon).

sursa reteta si fotografii: Pui copt cu portocale si ierburi de provence

Citeste aici reteta de Cartofi copti




Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Pui_copt_cu_portocale_si_ierburi_de_provence1
pui unt usturoi paprika portocala piper sare rozmarin salvie cimbru tarhon
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1170 viz    0 com
1799 viz    0 com
12226 viz    0 com
3148 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1812 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023303 (s)