News Flash:

Pui balsamic cu clatite turcesti de zucchini

7 Februarie 2012
1563 Vizualizari | 0 Comentarii
Pui balsamic cu clatite turcesti de zucchini
Ingrediente:

Pentru puiul balsamic:

2 buc. piept de pui curatate de zgarciuri
6 linguri ulei masline virgin
100 g branza feta
2 linguri otet balsamic
cateva rosii cherry (optional)
 
Pentru clatitele turcesti:

2 zucchini
200 g iaurt grecesc
50 g faina
1 legatura ceapa verde
1 lingura marar tocat
1 ou
piper
sare

Mod de preparare:


Prima data trebuie sa faci o vinegreta din ulei de masline virgin si otet balsamic amestecand bine cu un tel cele doua lichide. Pune pieptul de pui intr-un castron sau intr-o punga cu etans si lasa-l la marinat 30 minute, preferabil 2-3 ore.

Dupa aceea da dovleceii pe razatoarea cu gauri mari. Pune-i intr-o sita mare, pune sita intr-un castron si sareaza totul cu 1-2 lingurite de sare. Lasa dovleceii 30 minute sa se scurga de apa, apasand din cand in cand pe ei sa se scurga. Sarea va ajuta apa sa iasa din dovlecei.

Scoate puiul de la marinat si pune-l intr-un vas care intra la cuptor cu tot cu vinegreta. Da totul la cuptor pentru 20 minute la foc mediu. Chiar inainte sa fie gata, presara branza feta peste pui si rosiile cherry si mai lasa puiul in cuptor pana feta se rumeneste usor.

Odata ce dovleceii s-au scurs, amesteca-i cu ou, marar, ceapa verde tocata, sare, piper si faina cat cuprinde. Compozitia trebuie sa arate ca o coca mai moale si sa nu curga din lingura. Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie si prajeste clatita pe ambele parti pana se rumeneste. Fa la fel pentru restul de 3-4 clatite care iti vor iesi din compozitie.
Servim puiul cu feta si rosii cherry coape, iar clatitele turcesti cu iaurt grecesc pe deasupra.

sursa reteta si fotografie: Pui balsamic cu clatite turcesti de zucchini
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

branza feta otet balsamic rosii cherry zucchini iaurt grecesc faina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1619 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014563 (s)