News Flash:

Pui a la Maroque

3 Februarie 2012
1944 Vizualizari | 0 Comentarii
Pui a la Maroque
Ingrediente:

2 catei de usturoi
2 pulpe de pui
1 ceapa mica
1 lingurita de piper
1 lingurita pudra de ghimbir
1 lingurita de boia dulce
1 lingurita scortisoara
1 lingurita chimen pudra
1 lingurita turmeric pudra
1 conserva rosii cuburi in bulion
1/2 lamaie
1 mana de masline negre fara samburi
patrunjel tocat sau coriandru
3 linguri ulei de masline
sare

Mod de preparare:


Prima data se pregateste amestecul de condimente. Acesta se face din: ghimbir, piper, turmeric, scortisoara, boia, chimen, sare si o lingura de ulei de masline. Amestecul rezultat se toarna este carne si se lasa deoparte in jur de 30 de minute, pentru a se patrunde bine. Dupa ce s-au marinat, intr-o oala cu 3 linguri de ulei, am pus puiul la rumenit pe ambele parti. Cand a inceput sa prinda culoare, am pus la usturoiul si ceapa sa se caleasca putin.
Am transferat puiul in tava de yena, peste care am turnat conserva de rosii, maslinele, felii de lamai si patrunjel. Dupa ce am pus capacul vasului si am dat la cuptor pentru 1 ora si jumatate. Se poate servi cu garnitura de cus-cus, fiert in apa cu o lingurita de ulei, o lingurita de praf de curry si sare dupa gust.
Pui a la Maroque pregatit de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Pui_a_la_Maroque2.JPG
usturoi ceapa piper boia dulce scortisoara chimen pudra turmeric pudra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1557 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021334 (s)