News Flash:

Prune umplute cu nuci si scortisoara

6 Ianuarie 2014
1194 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

prune uscate fara samburi
nuci
200 g smantana
1 pliculet zahar vanilat
1 lingura zahar
putina scortisoara
frisca pentru decorat

Mod de preparare:

Se pun prunele intr-un bol si se acopera cu apa fierbinte. Se lasa sa se rehidrateze pentru cca 30 minute. Se scurg si se absorb cu servetele de bucatarie. Se introduce in fiecare pruna cate 1/2 sau 1/4 sambure de nuca (in functie de cat e de mare pruna). Este indicat ca aceasta operatiune sa se faca cu macar cateva ore inainte de servire pentru ca samburii de nuca sa aiba timp sa se inmoaie un pic.
Se freaca smantana cu zaharul pana acesta este dizolvat complet. In cupe mici de sticla se pune un strat de smantana, apoi cateva prune, alt strat de smantana, iar prune si la final se decoreaza cu frisca. Se presara cu ce altceva decat scortisoara.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1596 viz    0 com
972 viz    0 com
1509 viz    0 com
2407 viz    0 com
1479 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1828 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028950 (s)