News Flash:

Proprietatile nutritive ale... insectelor

27 August 2013
1833 Vizualizari | 0 Comentarii
Sunt consumate doar in tarile asiatice, insa expertii in nutritie considera ca aceste insecte ar trebui comercializate in intreaga lume, datorita gustului deosebit si a proprietatilor incredibile pentru organism.

Greierii sunt extrem de populari in meniurile restaurantelor din Thailanda si alte tari din Asia. Desi noua ni se pare de-a dreptul ciudat sa-i mancam, acestia au niste proprietati nutritionale incredibile.

Potrivit Time Healthland, greierii contin foarte multe proteine, minerale si vitamine, iar continutul mare de calciu ii face atat de populari in Asia. De asemenea, acestia contin si grasimi, insa nesaturate, sanatoase.

Expertii in nutritie spera ca intr-o buna zi greierii sa fie comercializati ca varianta sanatoasa la chipsuri sau ca inlocuitori ai carnii. Nu doar pentru ca sunt mai sanatosi, dar si pentru ca sunt mai buni pentru mediul inconjurator.

Iata valorile nutritionale pentru 100g de greieri:
Proteine: 12,9 grame
Grasmii 5,5 grame
Carbohidrati: 5,1 grame
Calciu 75,8 mg
Fier: 9,5 mg

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

time healthland greieri proteine grasmii carbohidrati calciu fier
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1832 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029414 (s)