News Flash:

Printesa iernii - Prajitura cu frisca

29 Noiembrie 2016
22705 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru blat:
170 gr faina
120 gr zahar
5 gr praf de copt
60 ml ulei sau unt topit
5 albusuri
50 ml lapte

Pentru crema:
80 gr zahar
5 galbenusuri
600 ml lapte
1 plic zahar vaniliat
75 gr faina
250 ml frisca
15 gr gelatina
aprox. 250 gr zmeura

Pentru decor:
200 ml frisca

Mod de preparare:

1. Batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul si mixam bine pana acesta se topeste. Intr-o cana punem laptele si peste el uleiul. Separat amestecam faina cu praful de copt. Adaugam treptat la amestecul de albusuri faina alternand cu laptele si uleiul, amestecand cu o paleta peste cap astfel incat blatul sa ramana pufos.
Coacem la 160 grade Celsius, timp de 30 minute, intr-o tava in care am pus hartie de copt. Pentru siguranta facem proba cu scobitoarea.
Scoatem blatul si lasam sa se raceasca.

2. Pentru crema amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul, adaugam faina si 2 linguri de lapte si amestecam bine pana se omogenizeaza. Turnam si restul de lapte si apoi punem craticioara pe foc mic amestecand mereu pana crema se ingroasa ca o smantana subtire.
Separat hidratam gelatina in 2 linguri de apa rece. Cand crema s-a ingrosat oprim focul si adaugam gelatina amestecand bine cu un tel pana se topeste in crema.
Lasam sa se raceasca.

3. Zmeura o spalam si o punem pe un servetel de hartie sa se scurga de apa. Daca folositi smantana pentru frisca naturala o mixati bine impreuna cu 2 linguri de zahar. Daca folositi frisca vegetala indulcita nu mai adaugati zahar.
Asadar peste frisca adaugati crema racita bine (trebuie sa o puneti dupa ce s-a racit putin la frigider, sa fie ca si o budinca  atunci cand o adaugati la frisca).
Amestecam usor cu o paleta de lemn si gustam.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1944 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025178 (s)