News Flash:

Prima emisiune Top Chef, in aceasta seara, de la 20.30

5 Noiembrie 2012
1977 Vizualizari | 0 Comentarii
Astazi este prima editie a emisiunii Top Chef, difuzata de Antena 1, incepand cu ora 20.30. Premiul cel mare consta in 50.000 euro. Juriul este format din Joseph Hadad, Tudor Constantinescu si Nicolai Tand.

Potrivit click.ro, producatorii „Top Chef" in Romania se lauda ca acesta este cel mai scump show culinar, a carui investitie s-a ridicat la sute de mii de euro.

Doar cei trei bucatari din juriu vor incasa, pana la finalul competitiei, aproape 100.000 de euro, potrivit unor surse din cadrul postului tv Antena 1. Cat despre platoul „Top Chef", a carui constructie a durat zile bune, si acesta a costat o avere. Daca la toate acestea se mai adauga valoare premiului, peste 50.000 de euro, salariile angajatilor si cel al prezentatoarei, suma totala a investitiei este, intr-adevar, fabuloasa. Si consumabilele pentru show au costat bani grei, avand in vedere ca, pana acum, la filmari s-au folosit 2 tone de carne si 3 tone de legume.

La fel de fabuloase sunt si biografiile celor trei membri ai juriului. Originar din Maramures, Nicolai Tand (38 de ani) a renuntat la scoala ca sa-si ajute mama. Iar la 20 de ani si-a luat lumea in cap. A dormit in case parasite, a spalat vase, a lucrat pe santier, a mancat din mila bisericii. Nimic nu l-a descurajat.

De la „Nicolai, romanul bun la toate" in restaurantele din Franta, a ajuns director general. In Romania, detine in prezent „La Cantine de Nicolai" si este manager al clubului Fratelli. Vrea sa se recasatoreasca si se pregateste sa devina tata pentru a doua oara. Nicolai a invatat sa gateasca in Franta. „Lucrand in sala, eram cel mai bun prieten cu bucatarii, le dadeam bautura, ei imi dadeau mancare si, incetul cu incetul, am intrat in bucatarie si am facut retete cu ei. Mi-am dorit asta pentru ca imi placea sa mananc", isi aminteste Nicolai.

In cei 13 ani pe care i-a petrecut in Franta, Nicolai a avut ocazia sa gateasca pentru vedete precum Jennifer Aniston, Ben Stiller, Alain Delon sau Madonna.

Tudor Constantinescu are doar 36 de ani si e pasionat de ciocolata, de dulciuri in general. La 14 ani a plecat in Belgia si la Bruxelles a urmat cursurile Institutului de Industrie si Cercetare Alimentara. Dragostea pentru bucatarie i-a fost insuflata de bunica sa din partea mamei, de la Cluj. Avea doar 7 ani cand a facut primuls preparat singur, niste clatite.

Dupa absolvirea cursurilor din Belgia, Tudor a lucrat in cea mai veche si celebra cofetarie, „Wittamer", loc pentru care, dupa cum spune el, „exista liste de asteptare de trei ani pentru a munci gratis acolo". La 19 ani ii cunoscuse deja pe cei mai renumiti ciocolatieri belgieni, cu care colaboreaza si in prezent. In acea perioada manca in jur de 400 de grame de ciocolata zilnic, dar spune acum ca nu recomanda nimanui aceasta „dieta".

La 21 de ani si-a deschis propria afacere in Belgia, apoi, dupa doar trei ani, si-a dat seama ca vrea sa-si caute norocul in SUA. „Dupa tot ce invatasem in Europa, am ajuns sa tai capsune si sa curat mere in Miami", isi aminteste el. Totusi, tara natala a fost locul unde i-a fost cel mai greu sa reuseasca. Dupa patru ani petrecuti in America, la 27 de ani s-a intors acasa, unde s-a lovit de probleme. Totsusi a razbit si a pus bazele unei afaceri de renume: restaurant „Chocolat".

Joseph Hadad (52 de ani) este un chef israelian de origine araba cu o experienta de peste 30 de ani in gastronomie. Era Chef Executive la „King David" din Ierusalim, cel mai renumit hotel din Israel, unde gatise pentru regele Juan Carlos si Francois Mitterand, pentru Gorbaciov si Bill Clinton. Cand i s-a propus sa lucreze in Bucuresti, nici n-a vrut sa auda de asa ceva.

A venit, totusi, in Romania si, din 1996 s-a stabilit aici. Anul trecut a obtinut si cetatenia romana. Sotia sa, Gila, i-a fost eleva la scoala de bucatari. Timp de 15 ani el a fost Executive Chef la restaurantul „Casa Vernescu". De un an a devenit Executive Chef la restaurantul „Aqua" si consultant la „Sofa".
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

emisiuni culinare retete culinare top chef joseph hadad nicolai tand
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1667 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035795 (s)