News Flash:

Preparate traditionale portugheze

29 Mai 2013
2854 Vizualizari | 0 Comentarii
Portugalia este una dintre destinatiile de vacanta care-ti vor incanta papilele gustative intr-un mod cu totul special. Pana sa descoperi savoarea si aroma intensa a bucatariei lor, este posibil sa te confrunti cu ceva dileme in alegerea preparatelor din meniurile restaurantelor. In fata unui meniu bogat in nume ciudate precum Caldo verde, Alcatra sau Pasteis de Nata, s-ar putea sa te afli in postura de a nu sti ce sa alegi si ce anume contin acestea. Descopera cateva dintre specialitatile portugheze traditionale pe care merita sa le incerci pe meleaguri portugheze!

1. Cozido a portuguesa
Era considerata in trecut "tocana bogatilor", insa locuitorii au reusit sa o adapteze in functie de posibilitati si au dat nastere uneia dintre cele mai savuroase tocanite cu carne si legume din lume. Interesant este faptul ca se amesteca in acelasi preparat nu mai putin de trei tipuri de carne - vita, porc si pui - si ca toate sunt fierte impreuna in timpul gatirii preparatului.

2. Alcatra
Alcatra este o specialitate culinara traditionala a Portugaliei pe baza de carne. De obicei, se foloseste o carne de foarte buna calitate, iar particularitatea retetei consta in faptul ca bucatile de carne sunt atat de fragede incat se topesc in gura.

3. Doce de ovos
Savoarea deserturilor portugheze poate fi surprinsa intr-unul dintre cele mai simple, dar gustoase preparate traditionale: doce de ovos. Desertul seamana cu un strudel, intrucat este vorba de un foietaj umplut cu o crema dulce de oua cu zahar si apa.

4. Caldo Verde
Caldo Verde este una dintre cele mai populare mancaruri din Portugalia. Este vorba de o supa, care asa cum ii spune si numele, are culoarea verde, datorita continutului bogat de mazare si varza. De obicei, "supa verde" este vegetariana, insa exista tinuturi portugheze unde poti savura si varianta carnivora a preparatului, in care se adauga carnaciori.

5. Pasteis de Nata
Pasteis de Nata este desertul traditional cel mai des intalnit pe taramurile Portugaliei. Considerat de multi "desert national", Pasteis de Nata este un soi de tarta umpluta cu crema de vanilie si aromatizata din plin cu scortisoara si zahar pudra.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

alcatra caldo verde
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1843 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030886 (s)