News Flash:

Prepara un pandispan in sos de lamaie

10 Februarie 2012
1660 Vizualizari | 0 Comentarii
Pandispan in sos de lamaie
Ingrediente:

300 g zahar tos
2 fiole esenta de lamaie
1 fiola esenta de portocale
120 g faina
6 oua
1 cubulet de unt
3 albusuri
50 g zahar praf
1 lamaie

Mod de preparare:

Am mixat galbenusurile cu  150 gr zahar tos, pana au devenit o crema spumoasa. Am adaugat esentele de lamaie si portocala, faina si 6 albusuri batute spuma tare. Acesta a fost aluatul pt pandispan, pe care l-am turnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor, pana cand a trecut testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt, l-am rasturnat si am scos repede hartia de copt, apoi l-am portionat in patratele potrivit de mari, si am lasat sa se raceasca. Dupa ce si acest pas a fost depasit, am luat patratele de pandispan si le-am azezat intr-o alta tava unsa cu unt.
Intre timp am preparat bezeaua din cele 3 albuse ramase si zaharul pudra. Am asezat cate un mot de bezea pe fiecare patrat de pandispan in parte, apoi am dat din nou la cuptor, la foc foarte, foarte mic, pana cand bezeaua s-a intarit si s-a colorat putin, devenind aurie. In acest moment, prajitura mea a fost aproape gata.
Pana cand aceasta s-a racit, am preparat siropul de lamaie: am pus la fiert 200 ml apa cu 150 zahar, zeama si coaja de la lamaie, pana cand s-a legat. Am turnat acest sirop parfumat cu grija in tava unde se aflau prajiturile si am lasat 30 min sa se intrepatrunda aromele, apoi am servit.
Pandispan in sos de lamaie pregatit de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar tos faina oua unt albusuri zahar praf lamaie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1676 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019798 (s)