News Flash:

Prepara, pentru Craciun, cozonacii lui chef Catalin Scarlatescu

19 Noiembrie 2018
862 Vizualizari | 0 Comentarii

Daca nu ai mai facut pana acum cozonac si vrei sa il faci pe cel mai gustos, reteta lui Chef Catalin Scarlatescu iti va fi de ajutor. Acest cozonac are gust autentic romanesc si nu este deloc greu de preparat!

Ai nevoie de: 1 kg de faina, 250 gr de zahar, 450 gr de lapte, 5 oua,  60 gr de drojdie, 300 gr de unt belgian, 500 gr de nuca, 200 gr de rahat, 150 gr de ciocolata belgiana, 30 gr de portocala confiata, 30 gr de coaja de lamaie.

Mod de preparare: Amesteca drojdia cu 100 ml lapte si trei linguri cu faina. Lasa compozitia sa creasca pana cand isi dubleaza volumul. Fierbe laptele impreuna cu zaharul, apoi amesteca pana se dizolva. Freaca galbenusurile cu sare. Pune faina intr-un vas si toarna pe rand, amestecand bine, galbenusurile, laptele impreuna zaharul topit, untul si portocala confiata. Framanta bine, pana se obtine un aluat omogen, consistent si elastic.

Lasa compozitia obtinuta la dospit, aproximativ o ora. Ia apoi o bucata de aluat, intinde-o bine, pune peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si ruleaza. Sectioneaza in doua, rulada obtinuta si impleteste cele doua parti. Unge-le cu ou. Pune-le apoi  intr-o forma tapetata in prealabil cu unt si faina si lasa la dospit aproximativ doua ore. Cand aluatul a crescut, da tava la cuptor pentru circa 45 de minute – o ora, la 160 grade.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cozonac craciun chef scarlatescu cozonac scarlatescu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1581 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020648 (s)