News Flash:

Pregateste un gratar cu legume

27 Mai 2012
1838 Vizualizari | 0 Comentarii
Dovlecei
Poti sa gatesti la gratar aproape orice leguma, dar unele au cu adevarat o aroma si un gust delicios preparate in acest fel. Trebuie doar sa stii cum sa le alegi si cat sa le lasi pe foc pentru a obtine ce este mai bun din ele. Iata care legume sunt cele mai indicate pentru gratar, conform Ehow:

Porumb

Pune cativa stiuleti pe gratar si lasa-i acolo 15-20 de minute, pana cand boabele devin usor maronii. Din cand in cand, intoarce-i pe alta parte, ca sa nu se arda.

Dovlecei

Taie dovlecelul in jumatati, foloseste o pensula inmuiata in ulei pentru a-l unge si pune pe gratar. Dovleceii mai pot fi taiati si in felii, discuri micute delicioase.

Sparanghel

Doar rupe varfurile si pune sparanghelul, uns in prealabil cu ulei, pe gratar. Gateste-l pret de 6-12 minute, in functie de cat de groase sunt tulpinile.

Ciuperci

Ciupercile mici nu sunt prea bune pe gratar, pentru ca nu mai ramane mai nimic din ele. Dar cele mai mari, precum Portobello, sunt tocmai bune de gratar, durand cam 15-20 de minute pana sa fie gata, atunci cand trebuie sa fie maronii si moi.

Ardei grasi

Ardeii sunt buni in sandvisuri, salate si la cuptor, fiind indragiti si datorita gustului si datorita culorii lor vesele. Dar ei sunt foarte gustosi si pe gratar: taie-i pe jumatate, indeparteaza semintele si tine-i acolo 10-15 minute.

Ceapa

Fie ca o pui taiata pe jumatate sau in dischete mai mici, ceapa poate sa stea 15 minute pe gratar, dupa care poate fi adaugata in amestecuri de alte legume gatite in acelasi fel.

Rosii

Cumpara rosii care nu sunt coapte in totalitate, astfel incat sa nu se inmoaie peste masura si sa se dezintegreze atunci cand sunt puse pe gratar. Taie-le in jumatati sau felii si lasa-le cateva minute.

Cartofi

Inainte sa-i pui pe foc, este bine sa prefierbi putin cartofii cu apa si sare. Odata ce s-au inmuiat putin, scoate-i si da-i cu putin ulei, dupa care lasa-i sa se coaca 20-25 de minute.

Dovleci

Dovlecii, rudele mai mari ale dovleceilor, merg pusi foarte aproape de jar, durand 20-25 de minute pana sa fie gata. Dupa acest interval, indeparteaza-i usor de foc si mai lasa-i cateva minute pana cand se rumenesc bine.

Vinete

Feliaza vinetele, da-le cu ulei si pune-le la copt, fiind la alegerea ta daca vrei sa dai pielita deoparte sau nu. Poate sa dureze intre 5 si 20 de minute pana sa fie gata, in functie de cat de moi sunt legumele.

sursa: ziare.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

porumb dovlecei sparanghel ciuperci ardei grasi ceapa rosii cartofi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1732 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035114 (s)