News Flash:

Pregateste o tocanita de cartofi

12 Martie 2012
1281 Vizualizari | 0 Comentarii
Tocanita de cartofi
Ingrediente:

3 cartofi potriviti (din aceia cu coaja rosie)
1/2 de ardei gras
1 ceapa mica
1 frunza de dafin
putina salvie (atentie: salvia uscata este foarte aromata)
piper
sare

3 linguri ulei
4 linguri lapte
1 lingurita faina/amidon

Mod de preparare:

Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt, iar ardeiul se taie tot cubulete. Se pune ulei intr-o cratita, se caleste ceapa si ardeiul, iar apoi se adauga cartofii. Amestecati mereu (altfel se prind de fundul cratitei) cam 1 minut, apoi adaugati 1 pahar de apa (sau apa pana sunt pe 3/4 acoperiti). Se adauga frunza de dafin, sare si salvie. Lasam sa fiarba cu capac la foc mic si cand sunt fierti separat amestecam faina cu laptele si apoi o turnam peste cartofi. Amestecam cu grija,lasam sa mai dea 2-3 clocote si apoi tragem cratita deoparte. Daaca tineti post inlocuiti laptele cu apa sau suc de rosii. Presaram piper si servim imediat.
Tocanita de cartofi pregatita de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi ardei gras ceapa salvie pipersare ulei lapte apa cratita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016136 (s)