News Flash:

Pregateste o gustare de dupa-amiaza - Paine "Negresa"

12 Ianuarie 2012
2022 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Paine Negresa
Ingrediente:

100 g faina pentru prajituri
400 g faina pentru paine
2 lingurite drojdie uscata (5-6 g)
3 linguri cacao
1 lingurita sare
4 linguri zahar brun
40 g shortening
cateva stafide
nuci tocate
100 ml sirop de artar
200 ml apa calduta

Mod de preparare:

Zaharul brun se dizolva in apa; se adauga si drojdia, se amesteca si se lasa la loc cald 10-15 minute. Intr-un castron incapator se cerne faina impreuna cu pudra de cacao si sarea. Se face o adancitura in mijloc, se toarna drojdia dizolvata, siropul de artar si se amesteca usor. Cand faina este aproape absorbita se adauga shortening-ul, nucile si stafidele si se framanta pana ce totul devine un aluat uniform. Se acopera cu o folie si se lasa la dospit 30-40 minute. Dupa ce a crescut, se mai framanta o data usor si se pune in forma (una mare de cozonac sau doua mai mici); se acopera si se lasa din nou la dospit.
Se coace 30-40 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Painea "Negresa", pregatita de Cristina, merge de minune dimineata la micul dejun sau la o gustarica de dupa-amiaza.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

drojdie uscata cacao sare zahar brun shortening stafide nuci apa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1647 viz    0 com
1863 viz    0 com
2145 viz    0 com
2328 viz    0 com
2324 viz    0 com
1865 viz    0 com
1492 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014524 (s)