News Flash:

Pregateste o dulceata de lapte

4 Februarie 2012
2357 Vizualizari | 0 Comentarii
Dulceata de lapte
Ingrediente:

Metoda 1:
1 litru lapte gras
aroma (esenta de vanilie sau de rom, nucsoara sau scortisoara)
300-500 grame zahar
   
Metoda 2
1 cutie lapte condensat

Mod de preparare:

Metoda 1:
Daca ai o cutie de lapte condensat la indemana, ia-i eticheta, fa-i doua gauri deasupra si pune-o la fiert intr-o oala cu apa. Ai grija sa invelesti cutia intr-un prosop si sa o gauresti, altfel e posibil sa explodeze din cauza presiunii. Dureaza cam 3 ore sa se faca.
  
Metoda 2:

Metoda aceasta e mai usoara si nu trebuie sa verifici laptele din 10 in 10 minute. Pui laptele cu zahar si esenta sau torni laptele condensat intr-un vas de iena, pe care-l pui intr-o tava adanca de cuptor. Umpli tava cu apa calda pana ajunge la jumatatea vasului de iena. Dai totul la cuptor timp de 2-3 ore, amestecand din 30 in 30 minute si umpland tava de cuptor cu apa calda daca se evapora. Dulceata de lapte este un deserrt cu specific spaniol.
   
sursa reteta si fotografie: Dulceata de lapte
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte aroma zahar metoda 2 lapte condensat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1617 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013949 (s)