News Flash:

Pregateste-i iubitului un tort de ciocolata si crema de lapte

16 Februarie 2012
2434 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort cu ciocolata si crema de lapte
Ingrediente:

250 ml frisca

Pentru un blat:

 150 g faina
 150 g zahar
 150 g unt
 3 oua
 3 linguri cacao
 1 lingurita praf de copt (cca 5 g)

Crema de lapte:

 200 ml lapte
 50 g zahar
 20 g faina
 o lingura esenta de vanilie
 
Glazura:

 150 g ciocolata amaruie
 50 g unt

Mod de preparare:

Blat:


Mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pina vom obtine o compozitie alba si spumoasa. Incorporam ouale pe rind, mixind in continuu. Faina, cacaoa si praful de copt le cernem si cu ajutorul unei site le cernem peste compozitia de oua+unt+ zahar, mixind cu viteza cea mai mare ingredientele, pina vom obtine o compozitie fara cocoloase.
Rasturnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametru de circa 20 cm in care punem o coala de hirtie de copt, nivelam cu un cutit si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 35-40 de minute, depinde de cuptor, e bine sa facem o proba cu scobitoarea.

Crema de lapte:

Intr-o craticioara cu talpa groasa, punem laptele iar cind aceste incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam esenta, faina si zaharul cernute, amestecind continuu sa nu se formeze cocoloase. Punem din nou cratita pe foc si amestecam continuu pina ce aceasta se ingroasa, timp de citeva minute. Lasam crema sa se raceasca sau o punem intr-un alt vas cu apa rece si amestecam continuu pentru a grabi racirea.
Intre timp mixam frisca si adaugam crema de lapte peste ea (atentie, trebuie sa fie rece) si amestecam cu o lingura (de lemn ar fi mai indicat) din jos in sus, pina se incorporeaza bine. unem vasul cu crema la frigider si o lasam la rece pina in momentul utilizarii.

Luam blatul, il taiem in trei parti egale, stropim blatul cu suc de portocale, punem jumatate din crema pe prima parte de blat, repetam operatia cu a doua parte de blat, iar la sfirsit acoperim cu blat si turnam glazura de ciocolata amaruie peste tort.

Glazura:

Topim pe aburi ciocolata, iar cind aceasta s-a topit toata adaugam untul si dam vasul de pe aburi, amestecind repede pina se topeste si acesta.
Tort de ciocolata si crema de lapte pregatit de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

frisca faina zahar unt oua cacao lapte ciocolata amaruie craticioara blat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1747 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034966 (s)