Ingrediente:Pentru aluat:300 g faina
25 g drojdie
20 g zahar
30 ml ulei
2 bucati galbenusuri
150 ml lapte caldut
1 praf sare
1 lingura de coaja rasa de la jumatate de lamaie
Pentru umplutura:300 g branza grasa
300 ml smantana grasa
4 oua
4 linguri de gris
100 g zahar
1 ceasca coaja si zeama de la o lamaie
1 plic de zahar vanilat
1/2 fiola de esenta de rom
1 ceasca de stafide
Mod de preparare:Aluat:Se dizolva drojdia in laptele cald, se pune o lingura de zahar si doua de faina si se lasa la cald pana creste bine maiaua. Faina se cerne intr-un lighean, in mijloc se toarna maiaua, se amesteca putin, apoi, pe rand, se adauga sarea, galbenusurile, uleiul si coaja de lamaie. Se framanta bine aluatul, pana devine fin si neted, si se lasa la crescut o ora. Din aluat se opreste o bucatica din care se modeleaza crucea, iar restul se intinde doar pe fundul tavii.
Umplutura:Se amesteca branza cu smantana si se mixeaza cu blederul de mana pentru a scapa de cocoloasele de branza. Astfel se obtine o crema spumoasa, in care se adauga si restul ingredientelor si se omogenizeaza. Crema de branza obisnuita se toarna peste aluatul din tava, care se da la cuptor la 180 grade Celsius. Pasca este gata cand trece testul scobitorii.
sursa:
libertatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)