News Flash:

Prea bun ca sa-i rezisti - Tort cu cirese si mascarpone

7 Iunie 2017
1868 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru ocaziile deosebite in care vrei sa pregatesti un desert special, incearca un tort cu cirese si mascarpone de-a dreptul delicios!

Ingrediente:

Pentru blat:
140 g ciocolata neagra
75 g unt
6 oua
180 g zahar
100 g faina
50 g amidon
1 lingurita praf de copt

Pentru umplutura de cirese:
500 g cirese
80 g zahar
70 ml apa
2 linguri rom

Citeste si VIDEO - Cheesecake pacatos pentru omul pofticios! E gata in doar cateva minute, fara coacere! N-o sa mai vrei altceva!

Pentru crema:
500 ml smantana pentru frisca
250 g mascarpone
80 g zahar pudra

Pentru decor:
200 g nuci macinate

Mod de preparare:

Pentru a pregati blatul, topesti ciocolata pe baie de aburi, amestecand continuu. Cand ciocolata a devenit lichida, adaugi untul taiat cubulete. Amesteci pana se topeste, apoi iei vasul de pe foc. Separi galbenusurile de albusuri. Bati galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana devin albicioase si cremoase. In aceasta compozitie torni amestecul de ciocolata topita. Separat, mixezi albusurile cu restul de zahar pana devin o spuma tare. Le adaugi in compozitia de ciocolata cu galbenusuri. Amesteci faina cu amidonul si praful de copt si le adaugi in amestecul de ciocolata topita. Torni aluatul intr-o forma de copt tapetata.

Citeste si Doamne, Doamne, daca as manca bunatatea asta in fiecare dimineata, as fi cea mai fericita! I se spune si prajitura "bucuria copiilor"

Dai tava la cuptorul preincalzit la 180 ºC 50 de minute, pana cand blatul de tort trece testul scobitorii. Intre timp, pregatesti umplutura de cirese. Speli ciresele, le cureti de samburi si le amesteci cu zaharul, apa si romul. Pui amestecul la foc mic aproximativ 10 minute, pana se topeste zaharul. Treci ciresele printr-o sita pentru a se scurge de sirop. Bati la viteza mare frisca lichida rece pana devine cremoasa. Separat, mixezi branza mascarpone cu zaharul pudra, apoi adaugi crema de frisca.

Imparti blatul de ciocolata in trei. Insiropezi fiecare bucata de blat cu siropul de cirese. Jumatate din cantitatea de cirese o lasi deoparte, iar cealalta jumatate o pui pe primele doua blaturi. Ungi fiecare blat de tort cu crema de mascarpone. Peste ultimul blat de deasupra pui restul de cirese si decorezi cu crema. Marginile tortului le presari cu nucile maruntite. Dai tortul la frigider 5 ore.

sursa: click pofta buna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort cirese tort mascarpone
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1708 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016155 (s)