News Flash:

Pranz cu carne - Rapid si gustos

4 Septembrie 2018
2053 Vizualizari | 0 Comentarii

Un fel de mancare elementar, fara mari batai de cap. Cartofii cu carne si legume intotdeauna au avut succes. Carnea este frageda si suculenta, iar legumele coapte sunt foarte gustoase.

INGREDIENTE: 800 gr de cartofi; 800 gr carne de pui; 1 ardei gras; 1 morcov; 1 ceapa; 3 catei de usturoi; 4 linguri de maioneza sau smantana fermentata; 1 zucchini; sare si piper negru.

MOD DE PREPARARE: Taiati ceapa si usturoiul bucati mici. Spalati bine carnea de pui, optional puteti indeparta pielea. Adaugati ceapa si usturoiul in vasul cu carne. Adaugati sare, piper si 2 linguri de maioneza. Amestecati totul foarte bine. De asemenea, puteti marina carne cu sos de soia si pasta de tomate.

Curatati morcovul de coaja si taiati-l rondele. Spalati ardeiul, indepartati cotorul cu seminte, apoi taiati-l pai. Spalati zucchinile, daca e nevoie il curatati de coaja, apoi il taiati rondele groase. Cartofii curatati de coaja ii taiati rondele cu grosimea de 3-5 mm. Setati cuptorul la 180°C.

Ungeti tava sau forma de copt cu unt, adaugati toate legumele, inafara de cartofi, le amestecati si le repartizati la baza formei. Apoi le asezonati cu sare si piper, dupa gust. Amestecati cartofii cu sare, piper si 2 linguri de maioneza. Adaugati-i in forma cu legume. La sfarsit, adaugati carnea de pui si 2 linguri de apa. Introduceti forma in cuptor pentru 40-45 de minute. Daca carnea incepe sa se rumeneasca prea tare, acoperiti forma cu staniol. Serviti mancarea atat la pranz, cat si la cina.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1678 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018804 (s)