News Flash:

Prajiturele in 20 de minute

29 Octombrie 2014
1655 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 oua
250 g unt la temperatura camerei
100 g de zahar
80 gr gris mai grunjos
500 g faina
praf de copt
Zahar vanilat bourbon
50 gr fistic
coaja si sucul de la 1 lamaie
500 gr zahar
500 ml apa
2 crengute de cimbru

Mod de preparare:

Se mizeaza untul cu zaharul pana se obtine o pasta omogena. Se adauga zaharul vanilat si ouale si se mixeaza. Dupa ce obtii o pasta, se pune coaja de lamaie si se omogenizeaza.

Separat se amesteca grisul cu praful de copt si cu faina, apoi se pune compozitia pregatita anterior. Se ia cate o lingura din aluat, se modeleaza sub forma de mingiuta si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In fiecare mingiuta se infige cate o bucata de fistic. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Prajiturelele sunt gata dupa 20-25 de minute.

Intre timp se pregateste un sirop. Se pune la fiert apa cu sucul de lamaie, cimbrul si zaharul. Cand se ingroasa, se ia oala de pe foc, se cufunda mingiutele in sirop si se lasa asa peste noapte.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajituri retete prajituri fistic retete culinare desert dulce culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1423 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021667 (s)