News Flash:

Prajiturele "Fulgi de nea"

5 Decembrie 2014
3820 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

cca 900 gr faina alba
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare kosher
cca 450 gr zahar granulat
cca 280 gr unt moale
2 lingurite extract de vanilie
2 oua mari

Mod de preparare:

Amesteca primele 3 ingrediente. Mixeaza zaharul impreuna cu urmatoarele doua ingrediente, 2-3 minute, pana cand obtii o crema. Adauga ouale, pe rand. Treptat pune si faina. Omogenizeaza. Imparte aluatul in 4 parti egale. Intinde-le putin, apoi inveleste-le pe fiecare in folie alimentara si baga-le in frigider pentru o jumatate de ora.

Scoate cate o bucata, pune-o pe masa infainata, intinde-o cu sucitorul, dupa care decupeaza fulgii cu o forma sau cu un cutit. Pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Baga-i in frigider tot pentru 30 de minute.
Intre timp, incinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Coace fulgii pentru 10 minute sau pana cand marginile lor se rumenesc. Daca trebuie, intoarce tava din cand in cand. Lasa-i sa se raceasca tot in tava, dupa care muta-i pe in gratar. Glazureaza dupa preferinte.

Bineinteles, poti decupa aluatul si sub forma de Mos Craciun, carja sau bradut.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete craciun prajituri craciun retete culinare retete sarbatori
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2092 viz    0 com
2819 viz    0 com
2568 viz    0 com
4996 viz    0 com
4163 viz    0 com
3787 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1570 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019875 (s)