News Flash:

Prajiturele cu prune si nuca

26 Decembrie 2014
1274 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente (15 buc):

15 buc. miez de nuca
15 prune uscate mari
100 g zahar
125 g unt
100 g nuci macinate
15 linguri apa
150 g biscuiti macinati
40 g ciocolata

Mod de preparare:

In fiecare pruna uscata se introduce un miez de nuca. Daca nu este intreg il asamblati din sferturi. Prunele le puteti taia putin sa va usurati munca.
Se amesteca zaharul cu apa si se pun la fiert intr-o craticioara. Cand fierbe si zaharul s-a topit se adauga untul si se lasa pana se topeste. Luam de pe foc si adaugam ciocolata amestecand rapid pana se omogenizeaza apoi se adauga nuca si biscuitii macinati.
Lasam sa se raceasca doar cat sa putem modela cu ea.

Ca si la galustele cu prune luam putin din compozitie, asezam o pruna in mijloc si modelam cu mana bile. Se fac usor si nu trebuie sa ungeti palmele cu nimic inainte. Trecem bilele prin nuca macinata (alta decat cea scrisa in ingrediente) si apoi le punem la congelator cel putin 2 ore. Asa se pot pastra mult timp.

Taiem cu un cutit in doua si apoi fiecare jumatate in doua. Asezam pe un platou si servim.

Prajiturele cu nuca recomandate de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajituri nuca prajitura prune prajituri usoare prajituri rapide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1805 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027043 (s)