News Flash:

Prajiturele cu crema pasticcera

8 Aprilie 2013
3578 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

350 g faina
160 g unt
160 g zahar
2 oua
coaja rasa de lamaie
un pachetel zahar vanilat
crema pasticcera pentru umplut
jeleu de zmeura
nuca macinata
bombonele si oute din zahar

Mod de preparare:

Mixam intai de toate zaharul cu untul, le mixam bine de tot, apoi adaugam ouale, faina cernuta, zaharul vanilat si coaja de lamiie. Dupa ce s-a format cit de cit un aluat, rasturnam pe masa de lucru si framintam frumusel cu minutele, pina se omogenizeaza bine. Invelim aluatul intr-o folie transparenta si-l lasam la frigider pentru cel putin doua ore.
Pregatim crema pasticcera.
Luam cate o bucata de aluat, il framintam un picut, pentru ca e destul de tarisor, intindem cu ajutorului sucitorului o foaie destul de subtire, decupam cu o forma sau cu un pahar cate un cerculet, punem in formele de prajituri, ale mele sint micute, o forma de silicon in care se pot face 12 bucati de praji... e cit marimea la jumatate de forma de silicon normala, deci micute. Intepam bine aluatul la talpa ca sa nu se umfle in cuptor, presam aluatul pe marginile formei si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 20 de minute.
Cind am terminat de facut toate prajiturile, pe margini le ungem cu un penson cu jeleu de zmeura (am pus borcanul in apa calda, ca sa fie cit mai lichid jeleul), am presat in nuca macinata destul de marisor, apoi cu ajutorul unei siringi de dulciuri, am umplut cu crema si am decorat cu oute de zahar (pentru ca erau destinate zilei de paste) si bilute.
O parte din aluat, l-am facut in formele de mici tarte. Cel mai bine e sa decorati cu bombonele si oute din zahar, inainte de a fi purtate la masa, pentru ca acestea tind sa se topeasca in contact cu crema.

Prajiturele cu crema pasticcera recomandate de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt zahar vanilat crema pasticcera nuca macinata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1686 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032597 (s)