News Flash:

Prajiturele cu ciocolata

22 Ianuarie 2015
1729 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru prajiturele:
cca 40 gr unt la temperatura camerei
1 ou
1 lingurita vanilie
1 lingurita praf de copt
cca 100 gr fulgi de ciocolata semi-dulce
cca 170 gr zahar granulat
1/2 lingurita sare
cca 400 gr faina alba

Pentru glazura:
cca 40 gr unt
2 linguri pudra de cacao
3 linguri lapte
cca 350 gr zahar pudra

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius si tapeteaza cu hartie pergament o tava de copt sau o forma de silicon. Mixeaza untul cu zaharul, apoi pune oul si vanilia. Dupa ce s-au omogenizat, adauga sarea si praful de copt. Da mixerul la viteza mica si incorporeaza treptat faina. Vei obtine un aluat gros.
Topeste 30 de secunde fulgii de ciocolata la microunde, apoi toarna lichidul peste aluat. Omogenizeaza, dupa care ia cate o lingura din compozitie, modeleaza si pune in tava. La final, baga tava in cuptor pentru 7-8 minute. Pune biscuitii la racit pe un gratar.

Glazura:
Amesteca la foc mediu untul, pudra si laptele. Ia apoi de pe foc, adauga zaharul pudra, omogenizeaza si toarna este prajiturele.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajituri prajituri ciocolata retete usoare retete dulci
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1698 (s) | 35 queries | Mysql time :0.028168 (s)