News Flash:

Prajiturele cu caramel si cocos

15 Ianuarie 2015
1644 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
40 gr unt inmuiat
230 gr + 34 linguri faina
1/4 lingurita sare
1 lingura lapte rece sau apa
1/2 lingurita vanilie
cca 45 gr zahar
1/3 lingurita praf de copt

Pentru topping:
350 gr nuca de cocos
cca 450 gr caramele
3 linguri smantana
1/2 lingurita sare
1 lingurita vanilie
350 gr fulgi de ciocolata

Mod de preparare:

Aluat:
Amesteca faina cu bicarbonatul si sarea si lasa deoparte. Mixeaza untul cu zaharul, apoi pune faina si framanta usor, pana obtii un aluat sfaramicios. Adauga vanilia si laptele si continua sa framanti. Inveleste apoi aluatul in folie alimentara si baga-l in frigider pentru o ora.

Dupa ce s-a racit, intinde aluatul pe masa, trece cu sucitorul peste el de cateva ori, decupeaza figurine si pune-le intr-o tava grestaa.
La final, baga tava in cuptorul incins la 170 de grade Celsius pentru 10-12 minute. Cand s-au copt, scoate-le, pune-le pe un gratar, iar apoi da-le la rece.

Topping:
Intre timp, rumeneste pe foc mediu nuca de cocos (3-5 minute). Pune caramelele si smantana intr-un bol si baga-le la microunde, la temperatura mare. Dupa 2 minute amesteca si baga inapoi, de data aceasta numai pentru 20 de secunde. Dupa ce caramelele s-au topit, incorporeaza sarea si vanilia.
La final toarna 1-2 lingurite de glazura pe fiecare prajiturica, presara nuca de cocos si da la rece.
Topeste fulgii de ciocolata si cufunda prajiturelele in compozitie, dupa care pune-le pe o farfurie si lasa-le sa se raceasca putin.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


prajiturele biscuiti aluat prajituri aluat biscuiti desert
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1527 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027532 (s)