News Flash:

Prajitura Violeta cu blat pufos de nuca si crema de ness careia nu-i poate rezista nimeni!

11 Octombrie 2018
776 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente pentru blat: 6 oua, 100g zahar, 6 linguri de lapte, 80ml ulei, 100g nuca macinata, 200g faina, 1 plic praf de copt (10g), 2-3 lingurite de cacao.

Ingrediente pentru crema: 4 galbenusuri, 150g zahar vanilat, 125g unt, 2-3 lingurite de ness.
Ingrediente pentru glazura: 100g ciocolata, 50g unt, 50ml frisca lichida.
Ingrediente pentru sirop: o cescuta cu apa, o cescuta cu zahar, o fiola esenta de rom.

Modul de preparare:

Prepararea blatului: Luam albusurile pe care le mixam spuma alaturi de zahar, incorporam galbenusurile, iar mai apoi se toarna uleiul in fir subtire si totul se mixeaza aproximativ 2-3 minute. Se adauga treptat nuca, laptele, si se cerne faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Toata compozitia se amesteca bine cu ajutorul unei spatule pana in momentul in care se omogenizeaza toate ingredientele, iar toata compozitia se toarna intr-o tava de 25cm pe care o tapetam cu hartie de copt. Se baga la copt pentru 20-25 de minute la temperatura de 180C, iar in momentul in care blatul s-a copt trebuie lasat sa se raceasca.

Prepararea cremei: Se ia un bol metalic in care se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana in momentul in care devin cremoase, iar mai apoi asezam vasul la bain marie. Crema se fierbe, timp in care amestecam continuu pana de vine groasa, iar mai apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racorit, adaugam treptat in compozitie nessul si untul pe care le mixam bine, bine pana ce crema devine spumoasa si fina si se lasa la racit. Puteti adauga si fructe confiate in crema, daca doriti!

Prepararea glazurii: Luam frisca pe care o punem la fiert. Cand a ajuns in punctul de fierbere, se ia rapid de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele alaturi de unt. Toate acestea se mixeaza pana se topesc si se omogenizeaza. Glazura calduta se toarna peste blatul prajiturii.

Prepararea siropului: Fierbem apa impreuna cu zaharul pana obtinem un sirop gros, iar mai apoi se lasa la racit si se adauga romul.

Asamblarea prajiturii: Se insiropeaza bine blatul si se adauga crema niveland bine. Decorarea prajiturii se face cu ajutorul glazurii de ciocolata dupa bunul plac (lasati-va imaginatia sa zburde). Prajitura se lasa la rece aproximativ 2-3 ore inainte de a fi servita.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1639 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018468 (s)