News Flash:

Prajitura Vatrushka - O prajitura pe gustul oricarui mofturos

6 Iulie 2018
943 Vizualizari | 0 Comentarii

Este cea mai simpla prajitura. Oricine va reusi sa o pregateasca! Iar, drept rezultat, ah-urile si oh-urile sunt garantate, precum si „buna de te lingi pe degete”, si „esti zeita bucatariei”. Cel mai important este sa o coaceti de cu seara. Este obligatoriu sa o lasati sa se odihneasca peste noapte: umplutura de branza se va inchega si prajitura va putea fi taiata in felii ingrijite.

INGREDIENTE: In calitate de cana am utilizat un „bol” cu volumul de 360 ml. Am masurat zaharul si faina cu el. Alegeti si dumneavoastra un vas potrivit pentru masuratorile respective.

Pentru aluatul nisipos: 1.5 cani de faina (225 g); ½ cana de zahar (100 g); ½ lingurita de sare; o lingurita cu varf de praf de copt (il puteti inlocui cu ½ lingurita de bicarbonat de sodiu); 150 g de unt/margarina rece.

Pentru umplutura: 500 g de branza dulce de vaci; ½ cana de zahar (100 g); 4 oua; o lingurita de zahar vanilat; o lingurita de praf de copt (il puteti inlocui cu 1/3 lingurita de bicarbonat de sodiu); coaja rasa de pe 1/3 lamaie.

MOD DE PREPARARE: Pregatiti umplutura: puneti branza intr-un bol. Adaugati zaharul, ouale, zaharul vanilat si praful de copt. Adaugati neaparat coaja de lamaie: ea ofera umpluturii un gust deosebit. Bateti continutul bolului cu telul sau mixerul. Umplutura trebuie sa fie lichida: putin mai groasa decat chefirul, putin mai lichida decat smantana fermentata.

Puneti umplutura obtinuta deoparte si pregatiti un alt bol pentru prepararea aluatului. Pregatiti aluatul nisipos: este foarte simplu, deoarece nu trebuie nici framantat, nici intins cu sucitorul. Puneti faina, zaharul, sarea si praful de copt in bol. Luati untul sau margarina rece si asezati razatoarea direct in bolul cu ingredientele uscate. Inmuind untul in faina, dati-l prin razatoare. Daca il veti combina deodata cu faina, el nu se va aduna intr-un singur ghem. Apoi amestecati manual untul cu ingredientele uscate pana veti obtine un aluat nisipos.

Tapetati fundul tavii cu hartie de copt. Ungeti-i toata suprafata interna cu unt. Transferati 2/3 din aluatul nisipos in tava si raspanditi-l uniform. Presandu-l usor cu degetele, lipiti-l de marginile tavii, modeland un fel de pereti. Turnati umplutura de branza in blatul obtinut.

Apoi raspanditi uniform aluatul ramas pe suprafata umpluturii. Gata! Coaceti Vatrushka regala timp de exact 45 minute in cuptorul preincalzit pana la 200 grade Celsius. Scoateti-o din cuptor si din tava, fara sa indepartati hartia de copt de pe fundul ei. Lasati-o sa se odihneasca cu tot cu hartie peste noapte. Daca vi s-a parut ca mijlocul prajiturii nu s-a copt si umplutura a ramas cam lichida, dimineata va veti convinge ca intr-adevar vi s-a parut. Peste noapte prajitura va capata consistenta potrivita. Taiati-o in 12 felii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1756 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013219 (s)