News Flash:

Prajitura "Valurile Dunarii" - Usoara si irezistibil de delicioasa

27 Iunie 2017
3479 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6490 RON (+0.0016)
USD: 3.8160 RON (+0.0095)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente (25-30 de bucati):

Pentru blat:
4 oua,
150-170 de grame de zahar
350-400 grame de faina
150 ml de lapte
150 ml de ulei
1 plic de praf de copt
2 linguri de cacao
250 de grame de visine

Pentru crema:

400 ml de lapte
1 plic budinca de vanilie
200 ml frisca lichida
4 linguri de zahar
esenta de vanilie

Pentru glazura:
100 de grame de ciocolata amaruie
100 ml de frisca lichida

Mod de preparare:

Pentru blatul prajiturii Valurile Dunarii, se bat bine ouale cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Se adauga laptele si uleiul, iar la final se pune faina si praful de copt. Compozitia se imparte in doua parti, iar intr-una dintre acestea se adauga cacaua.
Într-o tava se pune hartia de copt si se toarna in ea compozitia alba. Se adauga visinele pe toata suprafata prajiturii si apoi blatul se baga la cuptor (la foc mediu). Se pune pe foc laptele impreuna cu zaharul, esenta si budinca de vanilie si se amesteca  incontinuu pana cand incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si, in timp ce se raceasca, se amersteca  in ea din cand in cand.
Pentru pasul urmator, se bate frisca cu pliculetul intaritor pana se ingroasa si se adauga in budinca de vanilie, apoi se omogenizeaza. Aceasta crema se intinde peste prajitura Valurile Dunarii. Acum e momentul sa se topeasca ciocolata impreuna cu frisca lichida, se lasa la racit si apoi se intinde peste crema.
La final, trasam valuri pe intreaga suprafata a prajiturii cu ajutorul unei furculite si astfel obtinem delicioasa prajitura Valurile Dunarii.

sursa: click pofta buna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

frisca lichida
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2098 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018059 (s)