News Flash:

Prajitura Valurile Dunarii, un desert ideal pentru Paste

14 Martie 2019
876 Vizualizari | 0 Comentarii

Pentru a ne aminti de sezonul de vara ne-am gandit sa va prezentam prajitura Valurile Dunarii. Iata reteta acestui desert fabulos care, cu siguranta, va va incanta papilele gustative:

Ingrediente necesare pentru prajitura Valurile Dunarii (25-30 de bucati):
Pentru blat:

4 oua,150-170 de grame de zahar,350-400 grame de faina,150 ml de lapte,150 ml de ulei,1 plic de praf de copt,2 linguri de cacao,250 de grame de visine.

Pentru crema:400 ml de lapte,1 plic budinca de vanilie,200 ml frisca lichida,4 linguri de zahar,esenta de vanilie.

Pentru glazura:100 de grame de ciocolata amaruie, 100 ml de frisca lichida.

Mod de preparare:
Pentru blatul prajiturii Valurile Dunarii, se bat bine ouale cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Se adauga laptele si uleiul, iar la final se pune faina si praful de copt. Compozitia se imparte in doua parti, iar intr-una dintre acestea se adauga cacaua.

Intr-o tava se pune hartia de copt si se toarna in ea compozitia alba. Se adauga visinele pe toata suprafata prajiturii si apoi blatul se baga la cuptor (la foc mediu). Se pune pe foc laptele impreuna cu zaharul, esenta si budinca de vanilie si se amesteca incontinuu pana cand incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si, in timp ce se raceasca, se amersteca in ea din cand in cand.

Pentru pasul urmator, se bate frisca cu pliculetul intaritor pana se ingroasa si se adauga in budinca de vanilie, apoi se omogenizeaza. Aceasta crema se intinde peste prajitura Valurile Dunarii. Acum e momentul sa se topeasca ciocolata impreuna cu frisca lichita, se lasa la racit si apoi se intinde peste crema.

La final, trasam valuri pe intreaga suprafata a prajiturii cu ajutorul unei furculite si astfel obtinem delicioasa prajitura Valurile Dunarii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

valurile dunarii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1640 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015078 (s)