News Flash:

Prajitura "Valurile Dunării" - Usor de facut si irezistibil de delicioasa

13 Iulie 2016
3923 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (-0.0009)
USD: 4.0026 RON (-0.0492)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru blat:
350-400 gr faina
4 oua
150-170 gr zahar
150 ml de ulei
150 ml de lapte
2 linguri de cacao
1 plic de praf de copt
250 gr visine

Pentru crema:
1 plic budinca de vanilie
400 ml de lapte
200 ml frisca lichida
1 esenta de vanilie
4 linguri de zahar

Pentru glazura:
100 ml frisca lichida
100 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare:

1. Se bat bine ouale cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa.
2. Se adauga laptele si uleiul, iar la final se pun faina si praful de copt.
3. Compozitia se imparte in doua, iar intr-una dintre acestea se adauga cacaua.
4. Intr-o tava se pune hartia de copt si se toarna in ea compozitia alba.
5. Se adauga visinele pe toata suprafata prajiturii, se toarna compozitia cu cacao si apoi blatul se baga la cuptor (la foc mediu).
6. Se pune pe foc laptele impreuna cu zaharul, esenta si budinca de vanilie si se amesteca  incontinuu pana cand incepe sa se ingroase.
7. Se ia de pe foc si, in timp ce se raceasca, se amesteca  in ea din cand in cand.
8. Se bate frisca cu pliculetul intaritor pana se ingroasa si se adauga in budinca de vanilie, apoi se omogenizeaza.
9. Aceasta crema se intinde peste prajitura Valurile Dunarii.
10. Se topesc ciocolata si frisca lichita, se lasa la racit si apoi se intinde peste crema.
11. Se traseaza valuri la final, folosind o furculita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

valurile dunarii prajitura visine prajituri vara retete vara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1836 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024745 (s)