News Flash:

Prajitura usoara cu budinca

28 Noiembrie 2014
1383 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:

300 g faina alba
1 plic praf de copt
75 g zahar
1 plic zahar vaniliat
150 g branza de vaci
6 linguri ulei
6 linguri lapte
1 ou
un varf de cutit de sare

Pentru umplutura:
450 ml lapte
1 plic budinca de vanilie sau ciocolata
8 jumatati piersici din compot
50 g zahar

Mai aveti nevoie de:
hartie de copt
zahar pudra

Mod de preparare:

Preparam budinca conform indicatiilor de pe plic si apoi o lasam sa se raceasca acoperita cu o folie de plastic sa nu faca pojghita.
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat pana obtinem o compozitie putin mai lipicioasa. Presaram blatul de lucru cu putina faina si impartim aluatul in 8 bucati.

Fiecare le modelam in forma de bila. Cu ajutorul unui pahar (fundul) apasam usor in centrul fiecareia. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le umplem cu budinca racita. Deasupra punem cate o jumatate de piersica cu fata in jos.

Coacem la temperatura de 180 grade C timp de 15 min pana se rumenesc frumos. Servim caldute presarate cu zahar pudra. Sunt foarte fragede.

Observatie:
- In reteta originala se folosea budinca de vanilie.
- Puteti sa folositi si alte fructe din compot de exemplu visine. Atunci le faceti mai mici.

sursa: haisagatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

budinca prajituri retete dulci retete culinare culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1520 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022051 (s)