News Flash:

Prajitura Tunel cu crema de zmeura

12 Iulie 2016
2571 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
3 oua medii
1 praf de sare
125 gr zahar pudra
100 gr faina de grau
10 gr praf de copt
4 linguri apa
20 gr cacao pudra

Pentru crema:
750 gr iaurt grecesc
85 gr zahar pudra
1/2 esenta de vanilie
1 plic gelatina fara aroma
5 linguri de apa (fierbinte)
200 gr zmeura

Pentru decor:
1 lingurita de zahar pudra

Mod de preparare:

Blat:
1. Separa ouale si bate spuma albusurile cu un praf de sare.
2. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra.
3. Pune peste galbenusuri faina, praful de copt, apa si cacaoa. Omogenizeaza.
4. Incorporeaza albusurile cu o spatula.
5. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, pune compozitia in ea si baga in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru circa 10-15 minute.
6. Decupeaza apoi din blat 4 bucati egale (pe lungime). Alege o tava de cozonac mai mare, tapeteaz-o cu folie alimentara si pune doua parti drept pereti si una drept fund.

Crema:
7. Amesteca iaurtul cu esenta de vanilie si cu zaharul pudra. Omogenizeaza.
8. Pune gelatina la hidratat, dupa care incorporeaz-o si pe ea in compozitie. Omogenizeaza inca o data.
9. Incorporeaza zmeura si amesteca folosind o spatula.
10. Pune crema in tava si acopera cu ultima fasie de blat.
11. Impacheteaz-o bine cu folia alimentara si bag-o in frigider pentru minim 3 ore.
12. Inainte de servire, rastoarn-o, indeparteaza folia si presara zaharul pudra (pentru decor).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura tunel prajitura zmeura crema zmeura crema iaurt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1582 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018749 (s)